HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS
ingyenes szexhirdetések, szexpartnerek
 


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

A legjobb stresszoldó

Nem kevés írás foglalkozott már a szex egészségre gyakorolt pozitív hatásáról, brit kutatók most újabb tényeket fedtek fel ezzel kapcsolatban.
Fokozott stresszel együtt járó helyzetek, komoly lelki erőt igényelő megmérettetések előtt a feszültség oldásának legjobb módja egy kiadós szeretkezés. Valószínűleg sokan tapasztalhatták már ezt saját magukon, néhány brit tudós azonban kísérletileg is bizonyította ennek a tényét.
A kísérlet során huszonnégy nőt és huszonkét férfit kértek meg, hogy vezessenek naplót szexuális aktivitásukról. Ezt követően komoly koncentrálást igényelő feladatokat végeztettek velük, mintha vizsgán vagy állásinterjún vennék részt, és közben mérték a pulzusszámukat és a vérnyomásukat.
Azok a kísérleti alanyok, akik rendszeresen, de minden különösebb extrát nélkülözve, "hagyományos" módon éltek nemi életet, sokkal hamarabb nyerték vissza lelki nyugalmukat, mint azok akiknek mindez már nem jelent elég izgalmat. A vérnyomása azoknak volt a legmagasabb és állt vissza a leghosszabb idő alatt a normális szintre, akik nem, vagy alig éltek a kísérlet ideje alatt szexuális életet. Nem kevésbé meglepő módon az ő teszteredményeik lettek a legrosszabbak.
Mindezért az orgazmus során felszabaduló oxitocin nevű hormon felel, melyről az is most derült ki, hogy az eddigi ismeretekkel ellentétben jóval hosszabb időn át fejt ki stresszoldó és fájdalomcsillapító hatását.

nice

2006.02.12. 12:36
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: